Laserbehandelingen

Over de Duet

Lightsheer ET

9 x 9 mm oppervlakte

   ▪      Puls tot 100 J/cm2

   ▪      ChillTip™ constante koeling

   ▪      Puls mogelijk tot 400 ms

Lightsheer HS

22 x 35 mm oppervlakte

   ▪      grootst mogelijke diode-oppervlakte

   ▪      Geintegreerde vacuum-assist technologie

   ▪      Puls mogelijk tot 400 ms

   ▪      Geen koeling of verdoving gewenst

Als we willen begrijpen hoe het Lumenis LightSheer systeem werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Door verschillende soorten cycli in de haarzakjes ontstaan verschillende haarsoorten. Enkele voorbeelden zijn: wimpers, borsthaar, pubisbeharing, axillaire beharing, enz. Kortdurende haarcycli resulteren in kortblijvende haren (bv. wenkbrauwen, wimpers), langerdurende cycli produceren langere haren. (bv. rughaar) Haarzakjes (haarfollikels) ontwikkelen zich onderhuids. Ze groeien echter niet gelijktijdig.Zo onderscheiden we 3 groeifasen:

  • De actieve groeifase (anagene fase)
  • De overgangsfase (catagene fase)
  • De rustfase (telogene fase).

De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van meerdere factoren. Menig klinisch onderzoek heeft uitgewezen dat een 800 nm golflengte voor permanente haarreductie de beste resultaten geeft bij 90% van alle huidtypes (I-VI) door middel van hoge melanine absorptie rond de behandelde haarzakjes. De energie van de laserpuls wordt via het lichaamseigen pigment (melanine) tot in de kern van de haarwortels gebracht om daar omgezet te worden in warmte.Hierdoor raken de haarwortels dermate beschadigd waardoor er geen nieuwe haarcyclus meer kan ontstaan. De omliggende huid blijft bij dit ontharingsproces onaangetast. Enkel de haren in de anagene fase kunnen behandeld worden door middel van laserlicht, omdat enkel de haarzakjes van de haren in deze fase pigment (melanine) bevatten. Dit maakt dat meerdere behandelingen met intervallen van ± 4 tot 8 weken noodzakelijk zijn. Tijdens deze rustpozen zal u merken dat de behandelde haartjes spontaan beginnen uitvallen.

Voor wie?

Alle vrouwen en mannen die verlost willen zijn van ongewenste haartjes kunnen geholpen worden. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen.  Tijdens een intakegesprek wordt jouw behandeling op maat besproken.

Vrouwen

Nooit meer ontharen, dat is toch de droom van iedere vrouw?

Mannen

Ook mannen kunnen bij ons terecht voor permanente ontharing. 

Vragen?

Als er iets is waar wij mee kunnen helpen, laat het ons gerust weten!

Meer info? Bel ons gerust!